Vergoedingen
Mogelijkheden om een deel van de kosten vergoed te krijgen:
Vergoedingen door zorgverzekeraars 2024
Als u aanvullend bent verzekerd dan is kans groot dat je verzekeraar de therapiekosten gedeeltelijk vergoedt.
De therapie valt onder “ alternatieve zorg”.
Als verzekeraars tot vergoeding overgaan van therapie is dit op basis van de NVPA registratie of registratie LVPW. Kijk de hoogte van vergoedingen na bij uw verzekeraar, vraag naar: aanvullend pakket, psychosociale hulpverlening, NVPA of RBCZ.
Bekijk hier het vergoedingenoverzicht NVPA
Vergoedingen van de zorgverzekering zijn vastgesteld per verzekerd persoon. Dekt een verzekering de therapiekosten, dan heeft ieder verzekerd gezinslid recht op de vastgestelde vergoeding. Voorbeeld: zowel u als uw partner hebben een aanvullende zorgverzekering. Volgens het vergoedingen overzicht vergoedt de verzekering veertig euro per gesprek. In dat geval ontvangen jullie samen niet veertig, maar tachtig euro per gesprek.
Minderjarige kinderen:
Jeugdhulp wordt vergoed door de gemeente als er een verwijzing is van een gezinscoach of (huis)arts.
Er kan niet rechtstreeks verwezen worden naar de praktijk als er reeds een andere jeugdhulpaanbieder betrokken is. Verwijzing moet dan met die jeugdhulpaanbieder besproken worden.
De hulpverlening bij de praktijk wordt vergoed door de gemeenten uit de regio Ijssellland: Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Zwolle, Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland
De werkgever:
In veel gevallen is in overleg met de afdeling personeelszaken de werkgever bereid een deel van de kosten voor haar rekening te nemen omdat zij daarmee het welzijn van de medewerker verbetert. Het ziekteverzuim zal dalen en de productiviteit van het bedrijf zal stijgen. Vaak is er in de CAO een coachingsbudget opgenomen. Dit bedrag wordt ieder jaar door de werkgever gereserveerd voor de werknemer en kan na overleg met de werkgever vrij besteed worden aan coaching. Meestal ligt dit bedrag rond de 500 euro.