“De reden dat wij contact met Praktijk Carucci hadden opgenomen was vanwege het feit dat wij elkaar uit het oog verloren waren en bijna tot niet meer goed met elkaar konden communiceren en ook niet meer wisten hoe. We kregen van onze therapeut soms confronterende opdrachten mee naar huis, we hebben letterlijk met een lach en een traan elkaar weer leren begrijpen, leren luisteren naar elkaar en super belangrijk weer begrip tonen naar elkaar. Wij kijken super goed terug naar onze sessies.”

 "In een 5 tal gesprekken hebben we samen gekeken naar onze onderlinge manier van communiceren in de relatie. Als therapeut vond ik haar uitblinken in haar duidelijke aanpak, respectvolle reacties, de aandacht voor ons beiden en de ruimte die ze ons gaf om gevoelens te benoemen. Mijn emoties heb ik hierdoor kunnen verwerken."

"Op het moment dat wij aan de therapie begonnen, was het voor mij erop of eronder. Ik was van plan om ergens anders een woning te zoeken met mijn kinderen. Gelukkig zijn we op het juiste moment bij jou terecht gekomen en hebben we onze relatie hiermee gered. Het was fijn dat jij ons beiden zo goed aanvoelde. Jij hebt ervoor gezorgd dat ook mijn partner over zijn gevoelens ging praten. Natuurlijk hebben we soms nog wel eens een dipje, maar door wat we bij jou hebben geleerd blijven we er niet in hangen. We luisteren naar elkaar en weten nu beter wat er in de ander omgaat. Soms is gewoon alleen even knuffel nodig, om te weten dat je gezien wordt en dat je je begrepen voelt. Wij gaan het redden samen!"

"Na 31 jaar huwelijk (waarin toen niet-gediagnosticeerde autisme een grote rol speelde) kwam ons huwelijk in een crisis. de therapeute heeft ons, met haar professie, hier doorheen geholpen. We hebben ook onder haar begeleiding diverse gesprekken met onze kinderen gehad. Na 2½ jaar zijn we de therapie gaan afbouwen. Uiteindelijk zijn we, mede door de waardevolle inbreng van de therapeute, sterker uit onze crisis gekomen dan dat we ooit samen geweest zijn!"

 

"Wij hebben hulp gezocht omdat we op bepaalde punten in ons huwelijk in cirkels ronddraaiden. We wisten dat we bepaalde patronen hadden ontwikkeld en wilden dit doorbreken. Ons huwelijk heeft autisme en we vonden bij onze therapeut een deskundige en respectvolle benadering in deze problematiek, die deel waren van onze moeilijkheden. Ze had snel door hoe de vork bij ons in de steel zat waardoor we duidelijk en doelgericht konden werken aan onze moeilijkheden. Door te zien welke patronen er waren en de destructieve patronen te doorbreken voelden we ons na een 10-tal sessies weer voldoende versterkt om verder te kunnen samen. We zijn blij dat we deze investering samen aan zijn gegaan."

Nogmaals hartelijk bedankt voor je inzet

 

"Wij hebben haar ervaren als een kundige, onpartijdige therapeute. Zij gaf ons middelen om nader tot elkaar te komen en onze communicatie te verbeteren. Oude patronen werden doorbroken. Zonder haar was dit niet gelukt"

 "Ik heb haar als relatietherapeut ervaren als een vakvrouw die helderheid brengt in oorzaak en gevolg van relatieproblemen, interactiepatronen tussen partners helder maakt, een ieder zijn-haar verantwoordelijkheid laat nemen voor omgaan met (eigen) emoties en het gedrag wat daar uit voortvloeit, te allen tijde de regie en onpartijdigheid behoudt gedurende de therapiegesprekken. Kortom; als je als partners uiteindelijk écht bereid bent om oorzaak en gevolg en toekomst(on)mogelijkheden onder ogen te zien, dan heb je aan haar een zeer deskundige gesprekspartner en begeleider.”

 

 „Ik vond de gesprekken heel prettig en inzicht gevend. Bedankt!”

 

"Ik heb het fijn gevonden hoe je mijn emoties over het partnerbedrog wist terug te brengen tot de essentie. Ik ben weer in verbinding met mijn partner en de relatie is niet gestrand  maar sterker en volwassener  geworden. Daar heeft jouw integere en onbevooroordeelde benadering erg aan bijgedragen. Dank!"

 

"Je hebt mij in alle sessies ontzettend geholpen en mij handvatten gegeven om met de situatie om te gaan, dank daarvoor"

 

"Vind jou een deskundige, toegankelijke en zorgvuldige therapeute!
De gesprekken waren verhelderend! Dank voor jouw inzet en inbreng!"

 

 "Ze is een betrokken therapeute die op deskundige manier zichzelf inleeft in de gesprekspartners en ook in lastige momenten erdoor heen helpt. Heeft duidelijk in beeld wat helpend is in de gesprekken om tot in de kern te komen. Is kalm en kan goed luisteren, ook op momenten dat emoties soms er met je vandoor gaan. Aanbevolen voor iedereen die professionele hulp zoekt in relatieproblemen!”

 

" In de loop van de twintig jaar dat we een relatie hebben zijn mijn partner en ik elkaar op een bepaalde manier gaan benaderen. Dit heeft geresulteerd in een omgangspatroon waar we beiden erg ontevreden over waren. Door te kijken naar hoe ons verleden onze huidige patronen heeft gevormd en hoe we deze in stand houden is er een dialoog op gang gekomen. Dit geeft mij ruimte om na te denken en te voelen hoe ik de toekomst willen zien. Dank daarvoor" 

 

"De therapeut hebben ik leren kennen als een betrokken mens. In een fijne, ontspannen sfeer stond er elke keer een warm kopje thee klaar en werd er besproken hoe de periode was verlopen. Aan het einde van de therapie werden praktische opdrachten meegegeven om mee te oefenen. Doordat ik met mijn partner weer in gesprek ben gekomen is er veel spanning uit de relatie. Ik ervaar nu meer ruimte mijn gevoelens en wensen uit te spreken en voel me minder aangevallen als mijn partner dat ook doet."

'' We hebben de gesprekken met jou ervaren als zeer verhelderend, diepgaand en respectvol! Toen we besloten om nog 1 X therapie te proberen waren wij beiden wanhopig. We hielden van elkaar maar kwamen maar niet uit de botsingen en fricties. Binnen 6 gesprekken zijn we met jou tot de kern van het probleem doorgedrongen. Ik voel me echt bevrijd van oud zeer!  en mijn partner voelt zich gerespecteerd en veel vrijer. Onze relatie heeft zich verdiept. We volgen jouw adviezen op en praten elke dag eventjes en 1 x per week wat langer. Af en toe gaat het nog even mis maar we pakken het heel snel weer op. Er zijn nog steeds geen doodvermoeiende gesprekken meer en geen energieslurpende emoties. We hebben weer lol en de slappe lach en bakken energie!! "

Top!!

"Onze relatie heeft de afgelopen jaren onder een enorme druk gestaan door verschillende gebeurtenissen. Onze laatste poging was relatietherapie om weer een gezin te worden. De therapeute heeft ons heel snel duidelijk kunnen maken waar onze knelpunten lagen. Na een intensief traject met frustraties en tranen kan ik nu weer genieten van mijn pracht vrouw!"

 

 "Voor ons een grote stap om in relatietherapie te gaan maar dankzij jou nuchtere en betrokken aanpak een hele veilige omgeving om samen de dingen te benoemen zoals ieder ze beleeft. Geen zware toestanden gewoon zoals ze zijn en door jou goed begeleid. Dank je wel."

 

"De vijf maanden therapie die we met begeleiding van de therapeut deden hebben me veel inzicht gegeven in onze emotionele patronen, zowel doodlopende patronen als meer constructieve patronen. Mijn conclusie was uiteindelijk dat onze relatie niet verder kon, maar de relatietherapie heeft zeer geholpen tot helderheid te komen, en bij de keuze ook het besef te hebben dat we er alles aan hadden gedaan."

"Ze bezit de mooie combinatie van persoonlijke (en vrolijke!) betrokkenheid en professionele vakbekwaamheid, die ze met hart en ziel in de therapie inzet".

''Het zou jammer zijn als wij elkaar niet meer zouden zien, maar dat betekent wel, dat het ons dan goed gaat. De deur naar jou toe blijft altijd open staan, vertelde je ons en dat geeft een veilig gevoel. 

Vol vertrouwen gaan we verder.''

 

 "De gesprekken met jou waren heel prettig. Ik kreeg inzichten in mijn eigen rol van huiselijk geweld en leerde meer bij mijn gevoel te komen en dit ook uit te spreken naar mijn partner Bedankt! Veel succes met jouw praktijk!”

 

"Ik heb jou in eerste instantie als relatietherapeut aanbevolen gekregen. Jouw 1-op-1-begeleiding daarna van mijn terugvinden van mijzelf, de belemmerende patronen uit mijn jeugd en het geven van hele inzichtelijke en praktische handvatten hoe mijn leven weer op de rails te zetten en kleur en licht te geven heb ik als heel essentieel ervaren. Ik pluk daar elke dag de vruchten van, en groei nog steeds. Dus daar ben ik heel dankbaar voor!"

"Als we geen hulp hadden gezocht een half jaar geleden, waren we nu waarschijnlijk niet meer bij elkaar. Je hebt ons in een aantal sessies in laten zien dat we niet communiceerden, er te weinig intimiteit was en er geen sprake meer was van respect naar elkaar. Tijdens de sessies liet je het soms gebeuren en mede hierdoor werden we met onze neus op de feiten gedrukt. Het gaat er nu anders aan toe thuis. We praten met elkaar en hebben het weer leuk samen. Er zijn nog wel punten die iets beter kunnen, maar we hopen dat het op termijn ook beter gaat. Jij bent eerlijk, heel kritisch en doortastend."

 

"Door alle zorgen rondom onze kinderen deden we veel dingen op routine zonder echt contact te maken. Daardoor ontstond er te veel afstand en irritatie in de relatie. Je hielp ons om patronen te doorgronden. Ook kregen we handvatten om weer met elkaar in gesprek te gaan en elkaar weer te vinden. Je deed dit op een rustige en neutrale manier. Je liet ons beiden in onze waarde. Dat heb ik als heel prettig ervaren."

 

"Mijn ex en ik hebben ongeveer acht sessies gehad. Bij binnenkomst voelden wij ons meteen gehoord en was er een vertrouwde en open sfeer. Ze liet ons allebei ons verhaal doen zonder daarin een oordeel te leggen. Ze lette goed op onze lichaamssignalen, houding en stem en kwam hier vervolgens ook op terug. 

Het heeft mij veel inzicht gegeven in waarom mijn ex vreemd was gegaan en het lukte mij op een gegeven moment om dit voorval dan ook meer los te zien van mijzelf en dat het door mij gebeurd zou zijn. Ze heeft mijn ex veel inzichten gegeven, over zijn jeugd en zijn houding en hoe anderen mensen hem zien. Ditzelfde gold ook voor mij. Ik kon bezig met het verwerkingsproces en we hebben allebei hard voor onze relatie geknokt. Helaas merkte ik dat bij mij het vetrouwen toch te erg beschadigd was en ik heb de relatie beëindigd. Maar door het proces bij een relatie therapeut op te pakken heb ik er wel een bevredigend gevoel aan overgehouden. Dat ik/wij er wel alles aan gedaan hebben en dat in alle open en eerlijkheid. Daarvoor dan ook alle dank. Voor je open, warme en nuchtere kijk op situaties en het levenskwesties."

 

"Bedankt voor je professionele en krachtige aanpak!

Je blijft ons nog lang bij."

 

"We zijn maar een paar keer bij je geweest, maar natuurlijk hadden we al heel wat jaren aan onszelf gesleuteld. Omdat we nu zeker wilden stellen dat we niet meer van elkaar weglopen besloten we bij jou aan te kloppen en ik ben blij dat we dat gedaan hebben.

Wat mij zeer aanspreekt in jouw aanpak is dat je goed luistert en vervolgens op jouw eigen intuïtieve wijze kernachtig de essentie weergeeft. Daarbij versta je de kunst om het probleem te verzachten door er met een vriendelijker blik naar te kijken. Je hebt me er beter bewust van gemaakt dat we allemaal van binnen nog steeds ons innerlijke kind verbergen en dat dat kind de ruimte mag krijgen. Hij is gewoon af en toe een beetje stout, meer is het niet.

Ik vond het ook verhelderend om mijn partner te horen vertellen hoe hij de zaken ervaart. In de gesprekken die wij thuis met elkaar voeren is het toch lastiger om de vooroordelen aan de kant te zetten. Ik weet nu dus dat ik niet altijd goed genoeg naar hem luister.

Ik hoop dat je nog vele stellen verder zult helpen. Heel erg bedankt!"

"Al enige tijd had ik het plan om iets te doen aan het 'iets' dat mij dwars zat. Door een jaar aan omzwervingen in het buitenland heeft het lang geduurd voordat ik eindelijk tijd had om bij een hulpverlener langs te gaan. De periode in het buitenland was geweldig, maar toch had ik zo'n grote behoefte om aan de slag te gaan, dat ik niet kon wachten tot ik weer terug was in Nederland. Ik wist niet goed wat nou eigenlijk het probleem was. Er waren een aantal dingen die me dwars zaten, maar ik kon daar zelf geen samenhang in vinden. Met een naar mijn idee nogal vage hulpvraag en zenuwen die door mijn lijf gierden kwam ik bij je op de bank terecht om te bespreken of je me zou kunnen helpen. Dat bleek gelukkig het geval te zijn, waarop we besloten om elke twee weken een uurtje af te spreken. Zoals gezegd vond ik het eerste gesprek bijzonder spannend. Bang om onbegrepen weer naar huis gestuurd te worden met het antwoord dat ik geen probleem zou hebben en je me niet kon helpen. Gelukkig ging het anders. Door mij precies de juiste vragen te stellen had ik al heel snel het idee dat je de cluster van 'iets-en' overzichtelijk kon maken en mij de samenhang kon laten inzien. Ook heb je me geholpen om er achter te komen wat de oorzaken zijn. Af en toe ging je kanten op die ik niet fijn vond, de toegevoegde waarde van die gesprekken en opdrachten kon ik van te voren niet inzien. Maar in het vertrouwen dat je wist wat je aan het doen was heb ik de opdrachten kunnen uitvoeren en kwam ik er achter dat ze zeker de moeite waard waren en kon ik begrijpen met welk idee je me de vragen had gesteld en op pad had gestuurd. Vooral het inzicht in de oorzaken heb ik nu nog steeds heel veel aan. De vraag van 'waarom ben ik zoals ik ben', met de eigenschappen van dien, kan ik nu beantwoorden. Ik begrijp hoe ik ben geworden wie ik ben en herken de valkuilen. Dat idee alleen al geeft mij enorm veel rust.  Ik heb het gevoel dat ik een goede weg ben ingeslagen en in hele korte tijd hele grote stappen bij je heb gemaakt. Er is nog veel meer om aan te werken, maar alles op z'n tijd. Samenvattend kan ik zeggen dat ik je manier van werken als zeer prettig en bijzonder deskundig heb ervaren. Je kan uit een chaos aan verhalen en antwoorden precies de essentie pakken en alles met elkaar in verbinding brengen. Het zal ook geen toeval zijn geweest dat tijdens de periode dat ik door je werd geholpen mijn leven op de beste manier compleet op z'n kop is komen te staan."

 

"Mijn ex en ik hebben ongeveer acht sessies gehad. Bij binnenkomst voelden wij ons meteen gehoord en was er een vertrouwde en open sfeer. Ze liet ons allebei ons verhaal doen zonder daarin een oordeel te leggen. Ze lette goed op onze lichaamssignalen, houding en stem en kwam hier vervolgens ook op terug. Het heeft mij veel inzicht gegeven in waarom mijn ex vreemd was gegaan en het lukte mij op een gegeven moment om dit voorval dan ook meer los te zien van mijzelf en dat het door mij gebeurd zou zijn. Ze heeft mijn ex veel inzichten gegeven, over zijn jeugd en zijn houding en hoe anderen mensen hem zien. Ditzelfde gold ook voor mij. Ik kon bezig met het verwerkingsproces en we hebben allebei hard voor onze relatie geknokt. Helaas merkte ik dat bij mij het vertrouwen toch te erg beschadigd was en ik heb de relatie beëindigd. Maar door het proces bij een relatie therapeut op te pakken heb ik er wel een bevredigend gevoel aan overgehouden. Dat ik/wij er wel alles aan gedaan hebben en dat in alle open en eerlijkheid. Daarvoor dan ook alle dank. Voor je open, warme en nuchtere kijk op situaties en het levenskwesties."

 "Bij mijn therapeute van praktijk Carucci heb ik fijne gesprekken gehad, doordat zij de juiste vragen wist te stellen die mij dwongen tot nadenken. Hierdoor heb ik op een voor mijn gevoel eenvoudige manier veel meer inzicht in mijzelf en mijn denkprocessen gekregen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik deze denkprocessen makkelijker onder woorden kan brengen en kan uitspreken naar mijn partner, hetgeen zorgt voor wederzijds begrip. Tevens heeft zij in de gesprekken samen met mijn partner inzicht gegeven in hoe wij onze levens in elkaar kunnen vlechten, zonder dat hierbij frustraties ontstaan. Eigenlijk heeft zij ervoor gezorgd dat ik mijzelf, en mijn partner en ik elkaar beter begrijpen waardoor we nu goed over kunnen praten en nu vaak zelf tot oplossingen kunnen komen.  Achteraf lijkt het allemaal erg simpel, maar zonder de door haar gegeven handvatten was het ons niet gelukt." 

"We hebben de gesprekken als zeer prettig ervaren. Het deed ons inzien dat de basis tussen ons wel erg goed was, maar dat we elkaar enigszins kwijtgeraakt waren omdat we onze bangste gedachtes niet uit durfden te spreken naar elkaar. Doordat jij zeer directe vragen durfde te stellen konden we er niet meer omheen.

Het heeft ons geholpen lastige dingen toch bespreekbaar te maken. Jij was een zeer plezierige gespreksleidster die zorgde dat er geen pijnlijke stiltes vielen."

 

"Met dank kijken wij terug naar een fijne begeleiding van onze problemen, naar een omslag in ons leven. Een omslag in ons leven, zo kun je het resultaat van onze bezoeken aan jou wel noemen. De handvatten, die jij ons gaf, hebben er voor gezorgd, dat er weer licht en lucht in onze relatie kwam. 

Dank, heel veel dank daarvoor."

 

"Al met al vind ik zeker dat het nu beter gaat dan toen we aan de therapie begonnen. We hebben meer begrip voor elkaar gekregen, voor wat we voelen, waarom we dingen doen, meer inzicht in de dynamiek tussen ons. We bespreken meer met elkaar. Praktische dingen, afspraken, maar ook wat ons bezighoudt, emoties. Al moeten we er wel echt alert op blijven dat we dit blijven doen. Echt tijd maken voor elkaar, om bij te praten, te delen. Ik ervaar meer verbondenheid, meer ´lichtheid´ in onze relatie. Ik ben denk ik ook gegroeid in zelfvertrouwen, in ´eigenheid´, ook door het nadenken over toekomstig werk e.d. dank!"

 

Reden van therapie Stress veroorzaakte misverstanden, onrust en onbegrip tussen ons beiden waar wij zelf niet meer uit kwamen. 

Resultaat therapie Na 3 gesprekken besloten wij alsnog uit elkaar te gaan. Na een maand hebben we de gesprekken hervat met als doel te blijven te communiceren voor een goede omgang met de kinderen. Na een aantal wekelijkse gesprekken en separaat wonen kwam de rust terug. We begonnen elkaar weer te horen en te begrijpen met behulp en onder goede begeleiding van onze therapeut met als resultaat dat we weer samen op vakantie zijn geweest. Na deze trip hebben we besloten weer samen in 1 huis te wonen. Dit ging zelfs zo goed dat we een nieuw huis hebben gekocht en een volledige nieuwe start kunnen maken.

Onze impressie van therapeute Ze heeft ons geholpen en prettig begeleid tijdens de gesprekken. Ze luisterde goed en wist ons de juiste richting op te sturen. Zonder haar hulp was het ons niet gelukt weer samen te leven. We kijken terug op een prettige en vooral effectieve therapie met voor ons een fantastisch resultaat. Wij bevelen Carucci dan ook graag aan. 

Wij vinden het prima als onze feedback op de website geplaatst wordt. 

 

 

  "Dankzij de gespreksbegeleiding vanuit de praktijk is het mogelijk gebleken om het verleden af te kunnen sluiten en naar de toekomst te kunnen kijken. De therapeute benoemt de situatie doortastend en kan snel schakelen in de denkwijze van gesprekspartners. Ze geeft op rustige wijze handreikingen, ondersteund door theorie. Dit alles maakte de gesprekken onder haar begeleiding waardevol.”

 "Fijn dat je zo deskundig gewerkt hebt met de leidsters in opleiding. Je hebt een mooie verbinding tot stand gebracht tussen het gebruik van de meldcode Huiselijk geweld als instrument en het verzorgen van de vertrouwensrelatie tussen opvoeder en medeopvoeder. Je creëerde een veilige en open leersituatie, waarvoor dank.” Clara Selder, directrice Heemhuys Kinderopvang."

"Al na de eerste keer was er een klik door de bijzonder prettige manier van benaderen. Het zo belangrijke luisteren naar de ander kreeg alle aandacht. De problematiek werd al snel duidelijk. De heldere vragen en opdrachten waren een verademing om tot een positief resultaat te komen. Al snel merkten wij verbetering in onze relatie. Door de integere benadering van onze problemen, konden wij vrijuit spreken, zeker met name over tere, intieme onderwerpen. De geboden veiligheid zorgde ervoor, dat deze moeilijke grens gepasseerd kon worden. Dit gegeven heeft er vooral toegeleid, dat wij na enkele gesprekken zelf op weg konden gaan. De gegeven mogelijkheid om altijd weer terug te komen als er vragen zijn bij vast lopen in het besproken traject en problemen toch niet te kunnen oplossen, was voor ons een steun in de rug om zelf verder te gaan. Het vertrouwen van onze therapeut in het zelfstandig verder kunnen oplossen van onze problemen, gaf ons een warm gevoel. Met dank kijken wij terug naar een fijne begeleiding van onze problemen, naar een omslag in ons leven."  

"Ik constateer dat de methodes die we tijdens de sessies hebben besproken mij in de praktijk erg helpen. Bedankt voor de ondersteuning."

"We zijn maar een paar keer bij je geweest, maar natuurlijk hadden we al heel wat jaren aan onszelf gesleuteld. Omdat we nu zeker wilden stellen dat we niet meer van elkaar weglopen besloten we bij jou aan te kloppen en ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Wat mij zeer aanspreekt in jouw aanpak is dat je goed luistert en vervolgens op jouw eigen intuïtieve wijze kernachtig de essentie weergeeft. Daarbij versta je de kunst om het probleem te verzachten door er met een vriendelijker blik naar te kijken. Je hebt me er beter bewust van gemaakt dat we allemaal van binnen nog steeds ons innerlijke kind verbergen en dat dat kind de ruimte mag krijgen. Hij is gewoon af en toe een beetje stout, meer is het niet. Ik vond het ook verhelderend om mijn partner te horen vertellen hoe hij de zaken ervaart. In de gesprekken die wij thuis met elkaar voeren is het toch lastiger om de vooroordelen aan de kant te zetten. Ik weet nu dus dat ik niet altijd goed genoeg naar hem luister."

 

"Aanleiding om hulp te zoeken was een voorval in de relatie wat vertrouwen geschaad heeft. We kwamen daar zelf niet uit. Het resulteerde in afstand en boosheid, meestal niet uitgesproken. 

Eerste kennismaking, met ons beiden praten, en opbouwen van vertrouwen en geloof in een oplossing. 

Ze heeft ons beiden diepgaand bevraagd, in soms heftige diepgaande sessies, die altijd te denken gaven, en je een dieper inzicht geven in wat er onder de oppervlakte speelt. Het bleef wel altijd veilig en opbouwend voelen. Soms deed ze dat door vragen, door een schema op een whiteboard, persoonlijke ervaringen of door een boek aan te bevelen. Vanuit haar ervaring en deskundigheid heeft ze ons op een nieuw spoor gezet, waar we nu zelf mee verder kunnen. Langdurige relaties zijn aan verandering onderhevig, en vinden zichzelf steeds opnieuw uit. Daar zijn we mee aan de slag."