Systeemtherapeut

Mijn naam is Didier Rammers. En als ik bedenk wat jij graag hier over mij zou willen lezen dan denk ik dat je iets wil zien van wie ik ben, mijn achtergrond, wat ik belangrijk vind en wat ik je of jullie te bieden heb.

Tegelijkertijd weet ik ook dat ik het niet kan weten en het voor iedereen anders is. En dat vind ik nou het allerleukste aan mijn vak als relatie en gezinstherapeut. Elk mens, elke relatie en elke situatie is anders. Ieder met zijn eigen achtergrond, dynamiek, overtuigingen en temperament.

Die verschillen maken het boeiend maar kunnen ook aanleiding zijn voor spanningen, slepende ruzies of conflicten. Nu ben ik ervan overtuigd dat niemand een relatie of gezin start met de intentie in verwijdering of strijd terecht te komen. Maar het gebeurt en daarin ben jij of zijn jullie echt niet uniek. Het kan dan helpen iemand mee te laten kijken.

Als therapeut probeer ik samen met jou of jullie te snappen waarom het gaat zoals het gaat, ruimte te maken voor ieders verhaal om van daar uit weer tot beweging en perspectief te komen.
Je mag van mij verwachten dat ik dat met volle inzet doe, niet langer dan nodig en niet korter dan noodzakelijk. Ik vind jouw inbreng heel belangrijk dus Ik check na elk gesprek hoe je vind dat het gaat, kwa samenwerking en voortgang.

Ik heb een achtergrond als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, heb 10 jaar als behandelaar gewerkt met mensen met psychisch problematiek en in de crisisdienst.
Daarna ben ik voor het Centrum voor Consultatie en expertise gaan werken waar ik vastgelopen situaties op het gebied van zorg of samenwerking help op te lossen. Dat doe ik inmiddels meer dan 10 jaar.
Ik combineer dit met werken als relatie en gezinstherapeut want daarin ligt voor mij de basis van de dingen die ik doe.

Ik ben getrouwd, heb 6 kinderen en ben dol op muziek, concerten, tuinieren en mag ook heel graag achter het fornuis staan.

Specialisaties:

Psychopathologie binnen relaties
Geweldloos verzet
Moreel beraad
Geweld en of stalking binnen partnerrelaties
Conflicthantering

Emailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.